Ekokumppanit logo

Sukupolvelta toiselle

Ratkaisuja kestävän kehityksen
haasteisiin

kare_ESR_lippulogo.png
kare_VipuvoimaaEUlta.png
kare_ELYlogo.png
kare_tampere.png
kare_TAMK_logo.png
Ekokumppanit logo

KARE - Resurssitehokasta asuinkiinteistöjen ylläpitoa

KARE -hankkeessa järjestetään isännöitsijöille lisäkoulutusta korjausrakentamisen energiatehokkuuteen sekä digitaalisiin palveluihin liittyen. Hanke tukee elinikäistä oppimista. 

Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Ekokumppanit ja TAMK. 

Hanke jatkuu lokakuun 2021 loppuun!

Isännöitsijäkoulutuksen kurssikuvaukset
syksy 2021

Isännöitsijöille suunnatut kurssit jatkuvat sittenkin vielä syksyllä 2021. Kurssien tarkemmat kuvaukset löytyvät alta ja kursseille pääset ilmoittautumaan alla olevasta linkistä.

Lisätietoja kursseista ja tarkemmat ohjeet sekä aikataulu löytyvät ilmoittautumislomakkeelta. Tervetuloa mukaan!

Korjaushankkeiden toteutusmuodot, osapuolien vastuut ja velvoitteet

Asunto-osakeyhtiöiden korjaushankkeiden osapuolet sekä niiden vastuut ja velvoitteet hankkeen eri vaiheissa. Tyypillisen korjaushankkeen prosessi: esiselvitykset, hanke- ja toteutussuunnittelu, urakkakilpailun järjestäminen, urakka-asiakirjat, yleisimmät As oy -hankkeissa käytettävät urakkamuodot, lisä- ja muutostyöt, työmaavalvonta ja vastaanotto.

Sähköjärjestelmän uudistaminen

Sähköverkon rakenteet, vastuut, rajapinnat remontissa tai laajennuksessa. Mitä ”nykyaikaistaminen” vaatimukset ja minkälaisia mahdollisuuksia se antaa ja mitä edellyttää. 

Lämmitysjärjestelmän vaihto, tekniset ja rahoitukselliset vaihtoehdot

Lämmitysjärjestelmät, pää- ja lisäjärjestelmät. Lämmitysjärjestelmän toimintaperiaate. Lämmitysjärjestelmän vaihdon hyödyt ja tekniset rajoitukset. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän energiatehokkuuden parantamisen rahoitus ja tukivaihtoehdot.

Huoneistoremontit

Eri osapuolten välinen vastuunjako huoneistoremonteissa, edellisen osakkaan toteuttamat remontit, tyypillisiä huoneistoremontteja, huoneistoremonttien valvonta, rakennusluvan varaiset huoneistoremontit, haitta-aineiden huomiointi huoneistoremonteissa, eri ikäisten kerrostalojen tyypilliset rakenteet ja niiden asettamat rajoitteet huoneistoremontteihin.

Sähköautojen latausjärjestelmät, aurinkosähkö ja kysyntäjousto

Kurssilla perehdytetään sähköisen liikenteen nykytilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin. Käydään läpi sähköautojen lataustavat ja latausjärjestelmät. Lataustapoja taloyhtiöissä käydään case-esimerkkejä hyödyntäen.

Aurinkosähkön tekniikan perusteet. Aurinkosähköjärjestelmän kokonaiskuva. Aurinkosähkön kannattavuus. CASE taloyhtiössä.

Linjasaneeraukset (putkiremontti)

Vesi- ja viemärijärjestelmän perusteet. Linjasaneerauksen tarvekartoitukset. Linjasaneerausmallit. Saneerausmenetelmät. Rahoitusasiat.

Ilmanvaihdon uudistaminen ja sisäolosuhteiden hallinta

Sisäilmaolosuhteet. Ilmanvaihtojärjestelmät. Ilmanvaihtojärjestelmän toiminta. Ilmanvaihdon energiatehokkuus. Yleisimmät uudistamisvaihtoehdot.

Purkaminen ja täydennysrakentaminen

Purkamiseen ja täydennysrakentamiseen liittyvä lainsäädäntö, Purkamis- ja täydennysrakennushankkeen prosessi, hankkeen luvanvaraisuus ja lupaprosessi, hankkeen kannattavuuden arviointi, tyypillisimpiä täydennysrakentamismenetelmiä kerrostalokohteissa.

KARE-hankkeen kuulumiset

KARE-hankkeen isännöitsijäkoulutukset pyörineet jo syksyn 2020 sekä kevään 2021 ajan. Kursseille on osallistunut jo 57 isännöitsijää. Syksylle 2021 on koottu vielä yksi kurssikokonaisuus suosituimmista kursseistamme, että mahdollisimman moni ehtii mukaan hankkeen koulutuksiin. 

Hankkeen toinen tavoite, Building passport –mallin luominen, on hyvässä vauhdissa. Malli on työkalu taloyhtiön hallituksen jäsenille ja isännöitsijöille huomioimaan energiatehokkuus tulevien remonttien yhteydessä. Mallin tarkoitus on tehdä tiekartta tulevista remonteista ja energiatehokkuustoimenpiteistä ja kannustaa suunnitelmallisuuteen, että toimenpiteet tukisivat toisiaan. Mallin nimeksi valikoitui Taloyhtiön Energia-apuri ja alla olevasta linkistä voit tutustua apuriin paremmin.

Vinkkejä energiatehokkuuteen voi katsoa myös Ekokumppanien Taloyhtiöneuvonta –nettisivustolta.

Isännöitsijöiden koulutukset ovat käynnistyneet

 

Isännöitsijöiden lisäkoulutukset ovat käynnistyneet Tampereen ammattikorkeakoululla elokuun lopussa. Ensimmäisillä kursseilla oli paikalla noin 20 innokasta isännöitsijää ja kurssit koettiin hyödyllisinä. 

Kursseja on syksyn aikana tarjolla kaikkiaan 17 ja niistä voi valita itselleen sopivat aiheet. Kurssitarjonta on luotu isännöitsijöille viime vuoden puolella tehdyn kyselyn perusteella. Toiveita ensi keväälle voi esittää hankkeen tiimille. 

Minne menet kaukolämpö?

Kiinteistöliitto Pirkanmaa ja Ekokumppanit järjestivät tapahtuman Minne menet kaukolämpö? torstaina 20.2.2020. Paikalla oli neljän kunnan kaukolämpöyhtiöiden edustajat pohtimassa kaukolämmön tulevaisuuden näkymiä.

Yleisön visaisiin kysymyksiin vastailivat Tampereen sähkölaitoksen yritysasiakkuuksien päällikkö Pekka Leinonen, Leppäkosken lämmön kehitysjohtaja Mauno Oksanen, Lempäälän energian toimitusjohtaja Toni Laakso sekä Kangasalan Lämmön toimitusjohtaja Pekka Lehtonen. Tilaisuuden moderaattorina toimi Kiinteistöliiton Petri Pylsy.

Tulevat tapahtumat:

Taloyhtiöpäivä 14.10.2021

KARE-hanke on mukana 14.10.2021 järjestettävässä Taloyhtiöpäivässä Tampere-talossa. Tapahtuman järjestää Kiinteistöliitto Pirkanmaa sekä Pirkanmaan isännöitsijät Ry.