Ekokumppanit logo

Sukupolvelta toiselle

Ratkaisuja kestävän kehityksen
haasteisiin

kiri_logo_white
eu-sosiaalirahasto
VipuvoimaaEU_2014_2020
kiri_logo_white

KIRI – Kiertotalouden innovatiiviset digiratkaisut

Vuosina 2022-2023 toteutetussa KIRI-hankkeessa edistettiin pirkanmaalaisten kiertotaloustoimijoiden muutoskykyä ja tuetaan mikro- ja pk-yritysten henkilöstön digitaitojen kehittymistä.

Hanke

KIRI-hankkeen tavoitteena oli edistää pirkanmaalaisten, kuluttajarajapinnassa kiertotalousliiketoimintaa harjoittavien mikro- ja pk-yritysten henkilöstön, johdon, yrittäjien ja itsensä työllistäjien valmiuksia, osaamista ja muutoskyvykkyyttä tarjoamalla ohjausta, neuvontaa ja koulutusta kiertotalouden tarjoamien mahdollisuuksien parempaan hyödyntämiseen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Lisäksi hankkeessa järjestettiin tilaisuuksia, joiden avulla luotiin ja vahvistettiin yritysten yhteistyö- ja vertaisverkostoa.

Hankkeeseen osallistuville tarjottiin tukea verkostotoiminnan, vastuullisuusviestinnän ja digitaitojen osaamisen kehittämiseksi. Lisäksi hankkeessa kehitettiin  kiertotalousyritysten palveluja kokoavia digialustoja ja vauhditettiin pirkanmaalaisia kiertotalouden kuluttajamarkkinoita.

Vastuullisuusväittämät: suuntaviivoja vastuulliseen yritystoimintaan

Tervetuloa kartoittamaan yrityksenne vastuullisuuden tilaa. Tämän työkalun tarkoituksena on auttaa hahmottamaan vastuullisuuden kokonaiskuvaa, sen osa-alueita sekä toimimaan yrityksesi vastuullisuustoimien ja -viestinnän suunnittelun tukivälineenä. Toivottavasti saat väittämistä myös uusia ideoita siihen, miten voitte toimia yhä vastuullisemmin yrityksessänne. On tärkeää myös muistaa, että yksittäiset väittämät ja niiden toteutuminen tai toteutumattomuus eivät kerro koko totuutta organisaation vastuullisuudesta. Organisaation ydintoiminnot ohjaavat myös sitä, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat merkittäviä.   

Vastuullisuutta on myös se, että on tietoinen väittämissä esitettyjen asioiden tärkeydestä ja merkityksestä yritystoiminnalle. 

Ajankohtaista

Hanke on päättynyt, kiitos yhteistyökumppaneille!

1.3.2023

KIRI-hanke on päättynyt 28.2.2023.

Kiitos kaikille hankkeeseen osallistuneille tahoille, erityisesti pirkanmaalaisille yrityksille.

Hankkeessa toteutetut koulutustallenteet sekä kestävän liiketoiminnan ja vastuullisen viestinnän oppaat löytyvät alempaa tältä sivulta ja ovat vapaasti hyödynnettävissä.

Kestävää kevään odotusta ja tulevaisuutta!

T. Hanketiimi

Vastuullista joulunaikaa!

14.12.2022

KIRI-hanke, fiksukulutus.fi-sivun yritykset sekä Weecos.com järjestävät joulun kunniaksi vastuullisen kuluttamisen kampanjan, joka tarjoaa kuluttajille etuja joulunalusajan vastuullisiin valintoihin. Alta löydät tiedot mukana olevien yritysten kampanjaeduista ja Weecosin Instagram-tililtä löydät 16.12. kalenteriluukun, jossa pääset osallistumaan arvontaan, jossa palkintona on lahjakortti valitsemaasi fiksukulutus.fi-sivuston yritykseen. Hyödynnä edut ja käy osallistumassa arvontaan!

Mansen-suutari_logo

Mansen suutari

Rtech-suspension-oy_logo

Rtech Suspension

Willari-fiksaa-loonaa_logo

Willari fiksaa & loonaa

Artikkelit ekokumppanit.fi sivustolta

Hankkeen aloitustilaisuus 26.4.2022!

8.4.2022

Tervetuloa KIRI-hankkeen aloitustilaisuuteen ja aamupalalle kauppakeskus Ratinassa sijaitsevaan ravintola Periscopeen tiistaina 26.4. kello 9 – 11. Herkullisen purtavan lisäksi tarjolla upeat puheenvuorot verkostoitumisesta ja käsityöläisyrittäjyydestä sekä mahdollisuus tutustua hanketiimimme jäseniin!

Skrollaa hieman alemmaksi, lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 18. huhtikuuta!

Tervetuloa vastaamaan yrityskyselyyn

15.3.2022

Olemme lähettäneet tiedossamme oleville pirkanmaalaisille kiertotalousyrityksille sähköpostilla yrityskyselyn, jonka pohjalta tulemme suunnittelemaan hankkeemme tarjoamat kiertotalous- ja viestintäkoulutukset.

Toivomme kaikkien sähköpostia saaneiden vastaavan kyselyyn ja mikäli omassa inboxissasi ei viestiä näy, ota ihmeessä yhteyttä projektipäällikköömme Tanjaan, jonka yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta.

Hankkeen aikataulut ja tekemiset alkavat selkiytyä

26.1.2022

Hanketiimimme on suunnitellut kevään ohjelmaa päät sauhuten ja tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme aloittamaan yrityksille suunnatut kiertotalous- ja viestintäkoulutukset huhtikuun alkupuolella. Sitä ennen lähetämme paikallisille yrityksille kyselyn, jolla selvitämme yrittäjien toiveita koulutuksia koskien.

Tarkkaile sähköpostiasi!

Hankkeen verkkosivut on avattu!

20.1.2022

Näillä sivuilla voit seurata hankkeen etenemistä koko hankkeen ajan. Hankkeemme kestää helmikuun 2023 loppuun saakka ja meillä on jo valtavasti ideoita, joiden pohjalta on hyvä yhdessä lähteä kehittämään pirkanmaalaista kiertotalousosaamista ja ennen kaikkea sen nostamista ihmisten tietoisuuteen.

Pysy kuulolla!

Kiertotalous- ja viestintäkoulutukset

Starttikoulutus - Kiertotalous

KIRI-hankkeen starttikoulutuksen kiertotalousosuus. Kouluttajana kiertotalousasiantuntija Katja Tanski Ekokumppaneilta.

KORJAUSLIIKE
Kiertotalouden liiketoimintamallit osana ratkaisua

Kiertotalouden liiketoimintamallit ja kiertotaloustyökalut. Kouluttajana kiertotalousasiantuntija Katja Tanski Ekokumppaneilta.

JAKAMISTALOUS Hyperkuluttamisesta yhteisölliseen kuluttamiseen

KIRI-hankkeen kolmannen kiertotalouskoulutuksen tallenne. Kouluttajana Tuija Toivola Haaga-Heliasta.

Kiertotalousosaaminen toiminnan katalyyttina

Miten hyödyntää kiertotalousosaamista? Kouluttajana projektipäällikkö Jaana Koivisto Ekokumppaneilta.

KNOW YOUR IMPACT
Kestävyys työelämässä

Työelämä muuttuu, miten pysyä muutoksen kyydissä? Kouluttajana kiertotalousasiantuntija Katja Tanski Ekokumppaneilta.

Osaamisen kehittäminen

Osaaminen on aito kilpailuetu! Poimi vinkit kiertotalousosaamisista sekä mistä lähteä liikkeelle osaamisen kehittämisessä. Kouluttajana KIRI-hankkeen projektipäällikkö Tanja Hynynen.

Kiertotalouden tulevaisuusvisio

KIRI-hankkeen viimeisen kiertotalouskoulutuksen tallenne. Puhujina Pirkko Eteläaho Business Tampereelta sekä Ying Zhu Rambollilta.

Starttikoulutus - Viestintä

Miten saada yrityksen viestintä käyntiin ja perustukset kuntoon? Kouluttajana viestintäpäällikkö Carl Willandt Ekokumppaneilta.

Valjasta digialustat yrityksesi veturiksi

Verkkosivut, some vai molemmat? Miten verkkoviestintä ja digimarkkinointi toimii? Kouluttajana Taneli Katila Ideal DIGI Oy:sta.

Tulosta ja tunnettuutta

Ideat ovat ilmaisia, mutta mitä kannattaa kertoa ja millaisia ovat toimivat sisällöt? Kouluttajana viestintäpäällikkö Carl Willandt Ekokumppaneilta.

Vastuullisuusviestinnän ABC

Kiertotalous luo pohjan vahvalle brändille, mutta miten viestiä vastuullisuudesta sortumatta viherpesuun? Kouluttajana viestintäpäällikkö Carl Willandt Ekokumppaneilta.

Oppaat

Opas kestävään liiketoimintaan

Kukoistavaa ja kestävää liiketoimintaa kiertotaloudesta.

Opas vastuulliseen viestintään

Vastuullista ja vaikuttavaa viestintää. Miten kertoa ja hyötyä vastuullisesta toiminnasta?

Yhteystiedot

Ekokumppanit logo

Rahoitus: REACT EU / ESR
Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin Covid-19 -pandemian johdosta toteuttamia toimia.