Ekokumppanit.fi
eco-games-logo_new

Kestävän tulevaisuuden puolesta

Viihdyttävän opettavia pelejä jokaiselle

Visio

Minkälaisia mobiilipelejä haluamme tehdä?

”Viihdeteollisuus on räjähtänyt käsiin. Hätkähdämme jokaisesta hipaisusta ja ojentuneiden käsien meri porautuu verkkokalvollemme. Harmaus ja kovuus hallitsevat maisemaa. Pieni valon kiila siivilöityy ohuena nauhana tummaan asfaltin pintaan. Ovenraosta kajastaa vaalean sininen hohde.”

Tämä ajankuva lähitulevaisuudestamme on fiktiota, eikä siitä toivottavasti muuta tulekaan. Mutta se on täyttä totta, että sinäkin voit vaikuttaa, miltä tulevaisuus tulee näyttämään.

Tulevaisuudessa pelit ovat paljon muutakin kuin viihdettä. Me Ekokumppaneilla haluamme kehittää pelejä, jotka paitsi viihdyttävät, myös hauskalla tavalla kannustavat huolehtimaan ympäristöstämme ja toisistamme.

Peleissämme on aina mukana opetuksellinen puoli, joka lisää tietoa ja herättää ajattelemaan. Peliemme tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen, joten pelaamalla pelejämme olet mukana rakentamassa parempaa huomista.

Peli-ideat & prototyypit

Mistä pelimme ja ideamme koostuvat?

Kehitämme uusia mobiilipelikonsepteja sekä pelien prototyyppejä ja toteutamme pelejä kestävän tulevaisuuden puolesta. Lähtökohtanamme on, että pelit ovat käyttäjälle maksuttomia ja niistä mahdollisesti saatavia tuloja käytetään ainoastaan kestävän kehityksen edistämiseen. Pelimme ovat viihdyttäviä ja opettavaisia ja niissä käsitellään arvojemme mukaisia teemoja, kuten luonnon monimuotoisuutta, energiatehokkuutta, kiertotaloutta ja hyvinvointia — huumoria unohtamatta.

Tässä alla on mainittu muutamia esimerkkipelityyppejä, jotka soveltuisivat hyvin peliemme sisältöihin.

Loputon juoksija

Pelin pääperiaate on erittäin yksinkertainen: liikut automaattisesti eteenpäin ja keräät tai väistelet kaikkea mitä vastaan tulee.

Meidän peleissämme tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että keräät ja tunnistat edetessäsi niin paljon marjoja ja sieniä kuin ehdit (#luontoliikunta) tai liikut sähköenergian mukana linjoja pitkin ja yrität parhaasi mukaan optimoida virrankulutuksesi (#energiatehokkuus).

Piilotetut tavarat

Piilotetut tavarat -pelimuodossa pelaajan on löydettävä kuvasta piilotetut esineet ja asiat tai etsiä kuvien eroavaisuudet.

Tämä pelimuoto soveltuu erinomaisesti esim. luontokohteiden tunnistamiseen tai nopeuspeliksi roskien keräilyyn.

Klikkeri

Klikkeripelien ideana on yksinkertaisesti kerätä mahdollisimman paljon “pisteitä”. Pisteet voivat olla lähes mitä tahansa piparkakuista muoviroskiin. Pelaajavaikuttaa pelin kulkuun klikkaamalla/naputtelemalla ruutua ja hankkimalla keräämillään pisteillä erilaisia apuvälineitä.

Alle esitelty peliprototyyppimme ”Save the Waters” on oivallinen esimerkki tämän pelityypin hyödyntämisestä ympäristötietoisuuden lisäämiseksi.

Tekstiililajittelutrivia - Tietovisa

kierto-tunnus_green_ilmaskesteks

Nimi:
Tekstiililajittelutrivia

Tila, alusta:
Julkaistu, verkkoselain

Tiimi:
Kiertotalous ja resurssitehokkuus

Tyylilaji:
Tietovisa

Vuosi:
2021

Save the Waters - peliprototyyppi

save-the-waters-logo4

Pelin teemana on resurssitehokkuus ja siinä on tarkoituksena kerätä muovijäte pois vesistöstä. Pelin logiikka perustuu klikkeri-tyyppiseen mekaniikkaan. Peliin on tarkoitus kehittää myös lahjoituskauppa, jolloin pelaajan tekemistä pelinsisäisistä ostoksista (erilaiset työkalut ja apukerääjät) vähintään puolet menisi suoraan oikeaan luonnonsuojelutyöhön. Kohteet pelaaja voi valita itse 3-5 eri vaihtoehdosta ja ne voivat olla mm. metsiä, soita tai vesistöjä.

Nimi:
Save the Waters

Tila, alusta:
Prototyyppi, mobiili (Android)

Tiimi:
Luonto ja resurssitehokkuus

Tyylilaji:
Klikkeri

Vuosi:
2019

Valitse tiimisi!

Kenen joukkoon kuulut?

Ekokumppanien työ keskittyy kestävän kehityksen haasteisiin monella eri osa-alueella. Luomme paikkoja, joissa luonnosta voi nauttia turvallisella ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittavalla tavalla, kannustamme ekologiseen liikkumiseen ja haluamme lisätä ihmisten hyvinvointia. Lisäksi kehitämme ratkaisuja energia- ja resurssitehokkuuteen liittyen ja uskomme vahvasti, että kiertotaloudessa on tulevaisuus.

Alla voit tutustua eri tiimiemme maskotteihin, jotka auttavat ja opastavat sinua peleissämme.

Luonto - Halla Hirvenheimo

Halla Hirvenheimo

Hei! Olen Halla Hirvenheimo ja opastan sinut luonnon pariin. Ohjeistan sinua myös tekemään oikeita valintoja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Energiatehokkuus - Pirta Lapinkainen

Pirta Lapinkainen

Minua voit kutsua Pirta Lapinkaiseksi. Energisyys ja säästäminen ovat minun alaani. Olen myös varsin tehokas neuvottelija ja sopimuksien laatija.

Vastuullisuus - Maurel Terähammas

Maurel Terähammas

Terve vaan, minä olen Maurel Terähammas, Mauri näin kavereiden kesken. Jätteiden keruu on minun alaani ja tehokas olen tietysti aina ollut, jo pikkupennusta saakka.

Liikkuminen - Salmo Merituuli

Salmo Merituuli

Heipä vaan hei, olen Salmo Merituuli ja autan sinua liikkumaan vikkelästi ja ekologisesti niin maalla, merellä kuin ilmassa. Toivon kaikille hyvää oloa ja myötätuulta, tsemppiä oikein olan takaa.

Kiertotalous - Ofitius Nakertaja

Ofitius Nakertaja

Kröhmmm… Ofitius olen, Nakertajaksikin kutsuttu. Sitä vain tässä muistuttelen, että tavarat eivät ole vain tavaroita, niillä on ihan oma elämänsä ja kiertokulkunsa, jota voi pidentää monin tavoin.

Yhteystiedot

Mistä ja miten meidät löytää?

Käynti & Postiosoite

Kelloportinkatu 1
33100 Tampere

Yhteistyössä

2024 © Ekokumppanit Oy